יום שלישי, 23 במאי 2017

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הגיע לארץ, אז שוב אנחנו לא פוגשים את מורינו האהובים.
במקום זה - הרשו לי לשתף אתכם במאמר של הרב חיים נבון, בעל טור במגזין "מוצ"ש" של מקור ראשון. הוא תמיד כותב דברי טעם, ואני רוצה לשתף אתכם במאמרו על הפייסבוק, פלטפורמה שאני מאד מחבבת, אבל כל מילה שלו בסלע...

יום שלישי, 16 במאי 2017

היום "התחלנו" לדבר על חכמת ההמונים.
לא יודעת מה זה "התחלנו" אם אנחנו כל הזמן מדברים על זה.
והרי כבר דיברנו על הוויקיפדיה, שזה הכי חכמת המונים, וכולנו מכירים את הפייסבוק, והפינטרסט (ואם אתם לא מכירים - סימן שלא ראיתם את הסרטון שלנו!) ועוד המון המון המון...
המרצה הביא לנו כמה הפתעות שבאמת לא הכרנו בתחום, מה ששבה את לבי זה SetiHome - אני לא ממש מתיימרת להבין במדע, ובטח לא בענייני חלל וכאלה... אבל חייזרים? אתם באמת מתכוונים לזה? !cool
אני אפילו לא אתיימר להסביר מה זה, אלא ישר אפנה לבכיר אתרי חכמת ההמונים - הויקיפדיה:

"SETI@home הוא פרויקט של חישוב מבוזר קהילתי לחיפוש אחר חיים תבוניים מחוץ לכדור הארץ, שמנוהל על ידי אוניברסיטת קליפורניה בברקלי. ראשי התיבות של SETI הן Search for Extraterrestrial Intelligence. מטרתו של SETI@home היא לנתח את המידע המגיע ממצפה הכוכבים ארסיבו שבפוארטו ריקו, המחפש אותות-רדיו מהחלל. פרויקט SETI@home מחלק את המידע העצום (כ־35 ג'יגהבייט ביום) לקטעים קטנים, ושולח אותם דרך האינטרנט אל מיליוני אנשים ברחבי העולם שהסכימו להתקין במחשב שלהם תוכנה מיוחדת שמעבדת את האותות. עם יותר מ־55 מיליון משתמשים רשומים בכל רחבי העולם, זהו  הניסיון המוצלח ביותר של תרימת כוח מחשוב עבור פרויקט קהילתי.

אז.. אם לא היינו לומדים על זה הייתי חושבת שזה בדיחה ולא מחקר של אוניברסיטה רצינית, אבל.. היי.. בסה"כ סטיבן שפילברג עשה את זה קודם:





יום חמישי, 27 באפריל 2017

סיפור קטן:

לפני כחצי שנה הסתבר לי שרוצים לפטר חבר לעבודה.

כזקנת השבט, ניגשתי למזכ"לנו, ואמרתי לו: "בבקשה, אל תעשו את זה".

מזכ"לנו הוא איש עם הראש הכי גדול שאתם יכולים להכיר. אי פעם. חבל על הזמן.הוא מכיר טכנולוגיות לפני כולם, הוא עושה דברים שהוא ממש לא חייב. ועוד ועוד...פתאום הוא מספר לי שהעובד המדובר נחשד בגניבת מכשירים שנעלמו ביום שישי אחד...ואיך הוא חושב לדעת איפה היה אותו עובד..?ואז הוא נכנס ל- Google Location History  לחשבון שלי... חשכו עיניי... ראיתי שכל חיי אני נעה מהבית לעבודה וחוזר חלילה... למעט גיחה צנועה לצפון איטליה...אז לעקוב אחרי העובד זה קצת קשה, כי זה מבוסס כניסה למייל שלו, אבל התגלית על המעקב האופציונלי היכתה אותי בהלם. לפחות באותה שניה.

המידע עלינו נאסף בכל מקום. האם זה צריך להפריע לנו?
אם זה לצרכים כלכליים בלבד, אז אולי זה לא כ"כ גרוע: לא איכפת לי שיצוצו לי פרסומות וכד' לפי טעמי האישי. באמת שלא. אולי אפילו אני מעדיפה. מקסימום - אני לא מתייחסת.

שאלת "האח הגדול" המקובלת היום ונוגעת כמעט בכל אחד מאיתנו - היא שאלה גדולה, אולי אפילו מוסרית, בינתיים - מעבר לתדהמה על היקפה, אני לא עד כדי כך מזדעזעת. זה מחיר הקידמה.


יום שני, 17 באפריל 2017

אז מה יש לי לומר על השיעור שעבר...?
לצערי גם הפעם לא הייתי, אם כי לא בנסיבות מצערות כמו בשיעור הקודם.
אוף! אני שונאת לא להיות נוכחת בשיעורים.
אז ... דיברו על נתונים, מידע וידע.
אני יותר מתחברת לביטים שדיברו עליהם. אוהבת ביטניקים.. חח. מעריצה גדולה של הביטלס ואוהבת את דור הפרחים...
גם הפירמידה שהוזכרה מתאימה לחג המצות שזה עתה עברנו, אז זה נחמד. אתם יכולים לראות כאן את פירמידת המידע של הקאוף, שהעליתי אותה על ראש שמחתם של הביטניקים.
אבל - בחומר הנלמד אין משהו שאפשר להביע עליו דעה, כי זה יותר נתונים.
אז.. מקווה שעברתם את החג בכיף, מחר אין שיעור ניהול ידע, אז נחכה בסבלנות לשבוע הבא!







יום שני, 27 במרץ 2017

לא הייתי בשיעור הקודם.
במקום ליהנות מזיו השיעורים - שכבתי לי חצי מתה במיטה תוצאת תמונה עבור חולה
אבל עכשיו אני שומעת את השיעור המוקלט באדיבות נטלי שתחי' והסיכום הכתוב באדיבות איילת שתחי'
מה יש כאן?
הרבה חוקים, אני רואה: חוק מור, חוק בוטר, חוק ווירט. כל מי שאומר משהו זה הופך לחוק?
אולי אני אעשה "חוק שריתה"? הגיע הזמן. מה יש. שיהיה חוק גם על שמי. רק מה יהיה תוכנו - נשאיר את זה למקום פחות המוני..
לעניין הידע הסמוי - נראה לי שיש כאן ערבוב בין עניין של פתיחות לבין עניין של ידע: כבר נאמר "אין ברכה אלא בדבר הסמוי מין העין" - אני הכי בעולם לא אוהבת שאנשים מסתירים ושומרים על אפלוליות מסויימת או כבדה והכי בעד פתיחות ושיתוף ידע או בכלל, אבל מי אמר שצריך לומר כל דבר תמיד??
בשיעור הוזכר עניין הקריה הגרעינית בדימונה: תראו כמה תשומת לב משך מרדכי וענונו.. הרי לכם עודף שיתוף ידע סמוי! איזו מדינה רוצה שעובדים שלה לשעבר, במקומות כ"כ רגישים, יתחילו לשתף את מה שהם יודעים עם כל העולם ואשתו..(לכן אין להתפלא שהסובייטים, בזמנו, לא הרשו יציאה של אנשים בעמדות רגישות אל מחוץ לגבולות בריה"מ, אבל ברור שקשה לשמור על ידע רגיש עד הסוף)



תוצאת תמונה עבור כור גרעיני
השיעור הסתיים באימרה של סיימון שהזכיר לי את הסקצ'ים הישנים ב"ארץ נהדרת" - כשכל הזמן אמרו:

TOO MUCH INFORMATION
חח...

יום רביעי, 15 במרץ 2017

ויקיפדיה לכל

אתמול למדנו על הויקיפדיה... מעניין - זה מה שבד"כ קופץ דבר ראשון בגוגל כשאתה מחפש משהו, אבל אנחנו אף פעם לא טורחים להתבונן לעומק בכלי הזה. וזה כלי מדהים. זו חכמת המונים וניהול ידע ברמה הכי דמוקרטית שאני מכירה (ואני ממש לא חשודה בחיבה לכלל הפלטפורמות הקיימות היום).
מה שמדהים זה ה- Over דמוקרטיה שיש שם... עצם העובדה שכל אחד יכול להיכנס ולמחוק כל ערך שנפשו חשקה... זה קצת מוזר לי מדי, ועדיין - כנראה שזה שהכל מתועד, ושרואים מאיזה IP אנשים השתוללו - יש בזה איזו הגנה.
לדעתי זה כלי נפלא, שבאמת מוסיף ידע לעולם (בניגוד להרבה כלים אחרים שבעיקר מבזבזים את הזמן לעולם..), ויפה מאד שיש אנשים שמשקיעים בזה את מיטב זמנם וחשוב להם שדברים יהיו מדוייקים. אני לא לגמרי בטוחה שכל דבר שרשום באנציקלופדיות המלומדות של פעם אכן היה נכון בהכרח.

עשיתי אותו קצת יותר צנוע...😂:


יום ראשון, 12 במרץ 2017

אז.. המרצה מכריח אותנו לפתוח בלוג... 
מממ... יש לי כבר!
כשפתחתי אותו, לפני אלף שנה, ולפני שחלמנו שיהיה ווצאפ.. ידעתי שזה לא יחזיק... ואכן כך היה, ולא הצלחתי למצוא אותו בסימניות שלי וכו'..
הפלא ופלא! איך שכתבתי  blogger.com הוא ישר הוציא את
 the old & good blog
בזמנו הקדשתי אותו לתחביבים שלי: סריגה, רקמה וכד'...
עכשיו הוא עובר הסבה קלה לניהול ידע...בהצלחה!

מה יש לי לומר על ניהול ידע?
היום העולם מוצף בידע-לכאורה  - אני "מטילה פקפוק" בכמה בלוגים טוויטר, פייסבוק ודומיהם באמת קשורים לניהול ידע. זה אולי ידיעות, לווא דווקא ידע. ידיעות בעלות רמת חשיבות קטנה או גדולה, או אם בכלל, אבל זה לא תמיד (ולרוב לא) "ידע".

האם "ידע הוא כח"? 
אמר החכם באדם: "יוסיף דעת - יוסיף מכאוב" 
(קהלת א'/י"ח: כִּי בְּרֹב חָכְמָה רָב כָּעַס וְיוֹסִיף דַּעַת יוֹסִיף מַכְאוֹב)
הרב אראל סגל-הלוי כותב: 
בספר משלי אמר שלמה, שהחכמה והתבונה מביאות אושר, משלי ג13
"אַשְׁרֵי אָדָם מָצָא חָכְמָה, וְאָדָם יָפִיק תְּבוּנָה" 
כאן, בספר קהלת, הוא לכאורה אומר את ההיפך - שהחכמה מביאה כעס ומכאוב! 
ע"פ המסורת, שלמה חיבר את ספר משלי כשהיה צעיר, ואת ספר קהלת - כשהיה זקן. 
בצעירותו, חשב שלמה שהחכמה היא המפתח לאושר, אך ככל שהתבגר והזדקן, הוא התפכח וגילה שהחכמה עלולה להביא דווקא צער וכעס, כאשר מרבים בה יותר מדי.
הפסוק שלנו נכון לא רק לגבי אדם יחיד אלא גם לגבי האנושות כולה. החכמה וההשכלה משפרות את איכות החיים שלנו ומביאות לנו אושר, אך ככל שאנחנו לומדים יותר, אנחנו מקבלים יותר כוח שמאפשר לנו להרוס את עצמנו ואת העולם כולו בלחיצת כפתור  כשלא מאזנים את לימוד החכמה בפיתוח ערכים רוחניים, התוצאה היא כעס ומכאוב.
(מתוך אתר: http://tora.us.fm/tnk1/ktuv/mgilot/qh-01-18.html)

מאחלת לכולם לקנות ידע במידה הנכונה ושיהיה זה ידע מושכל שמוסיף חכמה באמת.